Jan Visser Museum
Actueel | Nieuws

Brabant festival 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onze partners

Cacaofabriek - Bibliotheek Helmond Peel - Museum Helmond - Helmond Marketing.

 

 

 

 


7 oktober

Op zondag 7 oktober.

Tijdens ons Brabant festival verzorgt het Jan Visser museum een Brabantse Mert. Zoals bekent laten wij al sinds jaar en dag de historie van Brabants landbouw en ambachtverleden zien. Op het buitenterrein en in het museum wordt op zondag 7 oktober een echte Brabantse Mert georganiseerd.  Onder de feestelijke klanken van Zang/Band “Kolok” zal de opening om 11.00 uur verricht worden door gedeputeerde van de provincie Hr.Swinkels van cultuur en cultuur wethouder Hr. Stienen van Helmond.

Vanaf 11.00 uur start de Brabantse Mert. Diverse kramen laten producten van vroeger en het Brabant van nu zien. In onze bakkerij wordt het vermaarde Jan Visser vloerbrood gebakken. Alles wat Brabant letterlijk zo heerlijk maakt, is aanwezig, van worstenbrood tot typische helmondse pettazzi. Diverse ambachten worden gedemonstreerd. In de feesttent zijn optredens van “Haw ut Helmonds” een Hellemondse les mag natuurlijk niet ontbreken. De dames “Wanne Kwats” zullen uw lachspieren laten trillen. De temperamentvolle muziek van Gipsy Mood met hun malancholische en zwoele klanken brengen een heel bijzondere sfeer in het geheel.

Laat ook uw toekomst voorspellen door de waarzegster, of maak een praatje met onze weerman Johan Verschuren. De presentatie op deze dag is in handen van Claudia van Ruiten de Leeuw. Ook voor de kinderen zijn er leuke attracties een springtouw maken bij de touwslager of een (kunst) koe melken.

 

Er is zoals u ziet van alles te beleven, iedereen is welkom op deze bijzondere dag.

 

Met een oldtimerbus brengen wij u gratis van het Jan Visser museum naar de andere deelnemers van “ons brabant festival” in de stad.

Meer informatie via de website www.onsbrabantfestival.nl