Jan Visser Museum
Actueel | Nieuws

Begunstiger van het Jan Visser Museum 

Binnen de gemeente Helmond is een waardevol Historisch museum gevestigd, het Jan Visser Museum. Het Jan Visser Museum geeft een goed beeld van het boerenleven van 1850 tot 1950. Er zijn diverse landbouwgereedschappen en machines, die handmatig of met behulp van een paard gebruikt konden worden. Dankzij de medewerking van de gemeente Helmond wordt de collectie sinds 1983 tentoongesteld in een in boerenstijl opgetrokken gebouw op een schitterende locatie. Het voortbestaan van het museum is volledig gebaseerd op vrijwilligerswerk. De laatste jaren zijn er binnen het museum vele aanpassingen gedaan. De collectie is uitgebreid en er is een onderkomen gerealiseerd voor het historische brandweermaterieel van de gemeente brandweer van Helmond. Bovendien is er een compleet ingerichte smederij, en een bakhuis waar nog steeds brood gebakken wordt. Het museum is een niet gesubsidieerde instelling en is in hoge mate aangewezen op vrienden en sponsoren. Ook voor de toekomst willen de vrijwilligers het museum voor u in stand en levendig houden.


 

Onder andere voor wat betreft de cultuurhistorie van Helmond is het belangrijk dat het museum voor de toekomst kan worden geëxploiteerd en onderhouden (binnenzijde van het gebouw) kan worden. Qua kosten denk hierbij o.a. aan verwarming, electra, intern onderhoud, het realiseren van wissel tentoonstellingen en het initiëren van activiteiten. U zult begrijpen dat hiervoor de nodige financiën nodig zijn. Om enerzijds de exploitatie rond te krijgen en anderzijds om diverse projecten te kunnen realiseren.
Wat kunt u als begunstiger van het Jan Visser Museum verwachten.

  • Gratis toegang tot het museum met één introducé 
  • Gratis entree voor onze thema tentoonstellingen 
  • Naamsvermelding in onze centrale hal 
  • Een uitnodiging voor de jaarlijkse begunstigerdag 

Wat kost dit? Als begunstiger van het Jan Visser Museum betaalt u € 45, - per jaar. In de maand februari ontvangt u van het Jan Visser Museum een brief met het verzoek om die € 45, - over te maken naar rekening 122632729 T.n.v. begunstigers van het Jan Visser Museum. Het lidmaatschap wordt aangegaan voor één jaar en wordt stilzwijgend verlengd.